Vánoc jsme se dočkali, teď čekáme na Velikonoce

Loni na podzim vyšla pro dětské čtenáře kniha Čekání na Vánoce. Nyní se blíží Velikonoce, nejdůležitější křesťanský svátek, a jejich význam dětem přibližuje novinka od stejné polské autorské dvojice Marek Kita - Dorota Łoskot-Cichocka: Čekání na Velikonoce. Pokud nechcete, aby vaše dítě o Velikonocích vědělo jen to, že se chodí koledovat, je tato kniha přesně pro Vás!

obálka Čekání na VelikonoceKniha provází čtenáře postní dobou a Svatým týdnem a je pojata jako čtyřicetidenní putování. Každý týden tohoto putování je zaměřen na jiný aspekt Nového zákona a Ježíšova působení: v prvním týdnu tak poznáváme znamení, ve druhém osoby, ve třetím se seznamujeme s uzdraveními, která Ježíš učinil, ve čtvrtém týdnu posloucháme podobenství, v pátém a šestém týdnu se ocitneme v Jeruzalémě a seznámíme s důležitými místy a událostmi, které se tam odehrály a které vrcholí Ježíšovým ukřižováním a zmrtvýchvstáním. Poslední týden, Velikonoční oktáv, pak seznamuje s tím, co po Zmrtvýchvstání následovalo. 

Vhodně koncipované texty spolu s novozákonními úryvky dávají dětem každodenní podněty k srozumitelným úvahám, které je připraví na hlubší prožití postní doby a Velikonoc.

Kniha je krásně a bohatě ilustrována Dorotou Łoskot-Cichockou. 

Tato kniha osloví všechny, kdo si nepřejí, aby představa o křesťanství u jejich dětí končila tím, že na Vánoce dostávají dárky a na Velikonoce vajíčka!

Podívejte si na druhou knihu dvojice Marek Kita-Dorota Łoskot-Cichocka: Čekání na Vánoce


Ukázka:




Čekání na Velikonoce ukázka

Čekání na Velikonoce ukázka

Čekání na Velikonoce ukázka

Čekání na Velikonoce ukázka

Knihu Čekání na Velikonoce koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru