Ferda Mravenec už není jediný statečný mravenec v pohádkové říši, odvážný mraveneček od Stanislavy Reschové se vrací!

Po úspěšné knížce Mraveneček na cestách autorka napsala další příběh malého mravenečka, který si děti mohou přečíst v nové knížce Mravenečkova dobrodružství. Kniha malým dětem přináší nejen zajímavý příběh o síle přátelství, ale i poučení a zábavu.


Mravenečkova dobrodružství, Stanislava Reschová

Malý mraveneček z knížky Mravenečkova dobrodružství se těší na svého strýčka – průzkumníka, ten se ale zranil v řepném poli a nemůže chodit. Když se to mraveneček dozví, rozhodne se strýčka zachránit. Vydává se na dlouhou a nebezpečnou cestu. Potkává mnoho hmyzích kamarádů, ale i nepřátel, před kterými je třeba se mít na pozoru. Lstivá mandelinka bramborová se vydává za slunéčko sedmitečné, před utonutím v kaluži mravenečka zachrání ploštice vodní. Zlý drábčík se těší, jak si na mravenečkovi pochutná, naštěstí mu mraveneček uteče. A jak tak utíká, zjistí, že je v řepném poli, kde mu háďátka prozradí, kde najde zraněného strýčka. Se strýčkem na zádech se vracejí domů, cestou ještě potkají hovnivála, se kterým si mraveneček zahraje fotbal. Když malý mraveneček už nemůže dál, jepice mu poradí, jak jednoduše přepravit strýčka do mraveniště. A konečně se oba mravenci dostanou do bezpečí, do mraveniště.

Za každou kapitolou následuje zajímavost vztahující se k postavě z příběhu, básnička či hádanka a zábavný úkol (hledání rozdílů na obrázcích, bludiště, křížovka, výběr správných obrázků). 

Ukázka:




Knihu lze číst zcela samostatně nebo v návaznosti na předchozí dílo Stanislavy Reschové Mraveneček na cestách.


Stanislava Reschová, Mravenečkova dobrodružstvíStanislava Reschová je úspěšnou autorkou mnoha pohádkových příběhů pro děti. V Portále vyšly její knihy Pohádky do kapsy (nominovány na Zlatou stuhu 2015), Pohádkové hrátky se zvířátky a Mraveneček na cestách.


Knihu krásně ilustrovala Vendula Hegerová.

Knížku Mravenečkova dobrodružství si můžete koupit na našem e-shopu.

             Další knížky Stanislavy  Reschové.


POhádkové hrátka se zvířátky


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru