Stále spolu

Koronavirus nás všechny připravil o to nejhezčí z celého minulého školního roku. I tak jsme ale po celou dobu byli všichni stále spolu. Na našich webových stránkách www.ms-blatske.cz jsme nejprve my, učitelky, děti informovaly srozumitelnou formou (pohádky, básně, omalovánky) o závažné situaci a jak se bezpečně chovat. Pak jsme zkusily pro děti přidat pár tvořivých nápadů na Velikonoce a děti z domova začaly posílat fotky svých výrobků. Následovalo pozvání pro děti k blízkým pískovnám s hledáním pokladu a malou odměnou. Fotky dětí se na nás začaly jen sypat. Rodiče nám do alba Stále spolu posílali fota z cyklovýletů, domácích dětských hřišťátek, bazénů… 

Letošní jaro nám k výletům do přírody dopřávalo neskutečně krásné počasí. Pro děti jsme uspořádaly další výlet, tentokrát do lesa Krkavce. Zde měly připraveny úkoly i dárečky. Kdo dorazil, podepsal se a vyfotil. Na čarodějnice se zúčastnily soutěže „O nejhezčí obrázek či kostým“. Vítězi byli všichni a svoji výhru si vyzvedli na zahradě MŠ – na plotě na ně čekaly zavěšené tašky s překvapením. 

V květnu jsme dětem připomněly Svátek matek. Samy, nebo s rodiči doma, vyráběly přáníčka a dárky. Ke konci měsíce jsme se už někteří ve školce setkali. To bylo to nejkrásnější po tak dlouhé době. Nakonec se přišli do školky rozloučit i školáci, se kterými jsme myslely, že už se neuvidíme. 

Nyní nám nezbývá nic jiného než se zhluboka nadechnout a jít dál. 

Učitelky z MŠ Blatské sídliště, Veselí nad Lužnicí 

-red-