Když dostatečně pijeme, může náš organismus optimálně fungovat. Je podporován metabolismus, trávení, případné hubnutí i kvalita pleti. Dostatečné pití také pozitivně ovlivňuje psychiku a mentální schopnosti, zejména když zařadíme do každodenního pitného režimu i přírodní minerálky, které dodávají tělu kromě potřebných tekutin (a to v podstatě v biokvalitě) ještě důležité minerální látky.

Většinou víme, kolik, co a kdy bychom měli pít, ale neděláme to! V průzkumu Dehydratace organismu AquaLife Institute (www.aqualifeinstitute.cz) uvedlo jen 40 % Čechů, že určitě dodržuje pitný režim, a podobná část populace připustila, že občas trpí dehydratací. Proč neposloucháme svoje tělo a jak to můžeme změnit?

„Správný pitný režim přináší spoustu výhod, není na něm nic složitého ani nedostupného, a přesto se stále velká část populace potýká s nedostatečným příjmem tekutin během dne. Potřeba pít je přitom základní biologickou potřebou, nezbytnou pro udržení našeho života a zdraví. Tělo nám ji signalizuje nejen pocitem žízně, ale například i chutí na jídlo, ospalostí, úzkostí, neklidem, suchými rty nebo suchem v ústech. Jsou to však již signály, které ukazují na nedostatek tekutin v organismu, kterým bychom měli předcházet, a to pitím v průběhu celého dne,“ konstatuje psycholožka a nutriční poradkyně Mgr. Zuzana Červenková Douchová, spolupracovnice AquaLife Institutu, a optimisticky dodává: „Pitný režim je návyk jako kterýkoli jiný a dá se v jakémkoli věku naučit a zlepšit.“

Placená zóna

PhDr. Helena Chvátalová