Kouzelnická noc na Zámoraví



Pokud některý z náhodných kolemjdoucích vzhlédl v páteční večer k oknům zámoravské školy, viděl, že všechna svítí. Pokud by nahlédl i dovnitř, zjistil by důvod. Pomocí rozličných rekvizit se totiž ZŠ Zámoraví proměnila v ZŠ Bradavice a ve všech jejích prostorách probíhala „Kouzelnická noc“.


Po setmění se družinové děti, většinou v čarodějnickém ustrojení, sešly ve velké klubovně. Přivítala je slečna Erika z hulínské knihovny. Měla připravený krásný program, sestavený z pohádkových příběhů o Harrym Potterovi. Děti stejně jako on pracovaly v „kolejích“, hledaly zlatonku, zdobily kouzelnickou hůlku, absolvovaly soutěžní běh školou, učily se kouzlům… Když všechno zvládly, přesunuly se do tělocvičny. Tam již se svým vystoupením čekal „Mág Radek“. Čaroval s hůlkou, šátky, míčky, papírovými penězi, provázkem i ohněm. Předvedl neskutečné umění rukou a prstů. Jeho pohyby, plné grimas a různých postojů, provázela hudba protkaná zvukovými, světelnými i kouřovými efekty. Bravurně zapojoval také malé diváky. Jeho téměř hodinové dechberoucí čarování a vtip přítomní odměnili nekončícím potleskem. 



Ani pak se ale nešlo domů. Malé kouzelnické učně čekala ještě společná noc ve škole a po ní společné sobotní ráno s další spoustou her a zábavy…


Pokud by někdo z těch, kteří se právě dočetli o naší akci, trošičku záviděl, může si vyzkoušet jedno z našich kouzel. Třeba se postavte před lampičku. Vyslovte důrazně „nox“ a bude tma. Pak vyslovte „lumax“ a rozsvítí se světlo.


ZŠ Zámoraví Kroměříž


 


-red-