Jak si hrajeme v MŠ Zámeček

V podhůří Jeseníků je jedna malá vesnička – Vikýřovice. A v ní krásná mateřská škola, která svou stavbou připomíná zámek z pohádky. A právě proto dostala název MŠ Zámeček. Máme zde dvě oddělení pro děti od tří do šesti let – „U kouzelné žabky“ a „Zlaté rybky“. Patří k nám i odloučené pracoviště MŠ Ke Splavu, kde si hrají naše dvou až tříletá „Koťata“. Pracujeme podle ŠVP „Barevné korálky“. Můžete se podívat na naše webové stránky www.zsvikyrovice.cz.

K zámku samozřejmě patří i princezna. I u nás jednu máme, v průběhu školního roku nám přináší čtyři úkoly pro děti a rodiče. V letošním roce nás navštívil její kamarád, kašpárek Rolnička. A hned byl nápad na tvoření na světě! Společně doma vyrobit z jakéhokoliv materiálu nebo nakreslit kašpárka. To byl první úkol na podzim.

Velice mile jsme byli překvapeni splněním druhého zimního úkolu. Neskutečné množství hradů různých velikostí, tvarů, barev… A proto jsme se rozhodli, že se o tu krásu s vámi podělíme aspoň prostřednictvím fotografie.

A bude za takové úžasné kašpárky a hrady také nějaká odměna od princezny? Ano, bude.  Za každý splněný úkol dostanou děti malý papírový královský erb, a ten si sami přilepí na svůj vlastní erb. Mají na něm svoji fotografii a v průběhu školního roku mohou získat celkem čtyři. Před námi je ještě jaro a léto a všichni už se těšíme, jaké úkoly pro nás princezna připraví. Tak nám držte pěstičky, abychom je zvládli.

Radmila Beranová, Pavlína Dohnalíková

Učitelky MŠ Zámeček, Vikýřovice


-red-