Osamění a kam s ním

Dny se již prodlužuji, venku ale stále vládne zima. V zimních měsících má naše tělo přirozeně větší výdej energie, který doplňujeme delším spánkem a odpočinkem. Důsledkem zimního počasí může být izolace a s ní přicházející pocity samoty.

Vědci prokazují, že nedostatek světla oslabuje naší psychiku. Proto je důležité nečekat a udělat první krok, natočit svůj život jiným směrem. Dobrá příležitost vydat se mezi lidi navzdory počasí a strávit příjemný čas ve společnosti vrstevníků, kteří vidí věci podobně a jejichž zkušenosti jsou člověku blízké.

Kontakt s druhými lidmi dává možnost rozhovoru, který může přinést porozumění a zažene nechtěné myšlenky.

Bezplatný program pro seniory mají připravený v Klubu Remedium. Jednotliví pracovníci Klubu jsou k dispozici osobně, na telefonním čísle 222 712 940 nebo na emailu senior@remedium.cz. „Cílem služby je, aby žádný senior nemusel zůstat sám, ale naopak našel, třeba i jen malé, radosti života“ vysvětluje Helena Kubů, programová manažerka Klubu Remedium.

Pro sdílení radostí i starostí dobře poslouží pravidelný program Společenské posezení u kávy nebo skupina Kontakt, kde se dají sdílet zážitky, popovídat si s ostatními anebo najít přátele pro volnočasové aktivity. „Každý potřebujeme setkání s lidmi, vítáme zajímavou informaci, milé slovo. Je stejně důležité poslouchat druhé, jako být slyšen,“ dodává Helena Kubů.

***

KLUB REMEDIUM

Centrum aktivit pro seniory, Praha 3, Táboritská 22, tel.: 222 712 940e-mail: senior@remedium.cz; www.vstupujte.cz