Online archiv

Autor: redakce

Gestalt koučink – bojové umění komunikace

redakce, 11/2018
Koučink. V někom toto slovo vyvolá silný zájem, jinému to zavání manipulací. Jak tedy vypadá ochutnávka jménem gestalt koučink?

Nenechte se vyrušit

redakce, 9/2018
Právník a kouč Marco von Münchhausen si všímá informační přehlcenosti, jíž jsme v současné době všichni vystaveni. Čelíme neustálému tlaku technologií a společnosti, která vyžaduje stále dokonalejší výkony. Je však tohle skutečně cesta k vyšší produktivitě? Ukazuje se, že rozhodně ne…

Soutěž o lístky na festival Evolution

redakce, 9/2018
Chcete vyhrát vstupenky na podzimní festival?

Lesní harmonie

redakce, 7-8/2018
Jak funguje lesní terapie? V knize dr. Quing Liho najdete řadu rad, jak díky stromům najít opět zdraví a štěstí. Léto je ideální čas si to vyzkoušet.

Soutěž o lístky na festival Mezi ploty

redakce, 5/2018
Chcete vyhrát vstupenky na oba dny oblíbeného festivalu?

Co spojuje ženy a vlky

redakce, 5/2018
Nová kniha Elli H. Radingerové se zabývá srovnáním žen a vlků. Mají společného víc, než bychom čekali.

Ukázka: Plátno z Turína

redakce, 4/2018
K velikonočním svátkům jsme vybrali ukázku z nové knihy Plátno z Turína. O vzácné relikvii, do níž bylo zabaleno tělo Kristovo, o jeho duchovním významu i cestě po jeho stopách v Česku píše poutavým způsobem Salesián Zdeněk Jančařík. Věděli jste, že i u nás existuje několik kopií Turínského plátna? Např. v Kroměříži, kde bylo součástí výstavy tortur. Jak je možné, že asi nejvěrnější kopie Turínského plátna byla vyrobena v ateistickém Česku, ptá se autor.

Mezi ploty vstupuje do dalšího čtvrtstoletí

redakce, 4/2018
Začínalo to v roce 1992 jako nápad tehdy dvaadvacetiletého rockera Roberta Kozlera. Návštěvy jeho přátel, kteří se léčili v psychiatrické léčebně, ho nedeprimovaly. Naopak. Pacienty nevnímal jako nemocné a to ho inspirovalo k tomu, aby tento pocit zprostředkoval i ostatním. A myšlenka na festival byla na světě. A ze dvou set návštěvníků je dvacet tisíc. I díky nim se daří měnit představu léčebny jako jakéhosi vězení.

Na rovinu o duševním zdraví

redakce, 4/2018
Festival Na hlavu otevírá téma stigmatizace.

Ohlas: Tetováž - nemódní móda

redakce, 3/2018
Hlavní charakteristika módy je časovost – chvíli trvá, za chvíli se mění. Tetováž (kérka) tomuto znaku vzdoruje. Dnes je módní nechat se tetovat, ale co pak, až tato móda skončí?

Zveme vás na Festival Evolution

redakce, 3/2018
Během víkendu 23. - 25. března se zájemci o zdravý životní styl sejdou v pražských Holešovicích. Budete u toho?

Omalovánky pro dospělé

redakce, 1/2017
Jsou již delší čas jednou z nejoblíbenějších protistresových aktivit. V reklamách se to jen hemží důrazy na terapeutický a relaxační účinek, který může vybarvování omalovánek na dospělé mít. Ale je zde skutečně nějaký takový pozitivní efekt, ptá se Emily Silber v článku na Psychology Today.