Online archiv

Autor: Olga Vaníčková

Recenze: Příběhy, ze kterých mrazí

Olga Vaníčková, 12/20
Peter Pöthe, psychiatr a psychoterapeut, zabývající se dětskou psychoanalýzou, věnoval svou knihu Síla nevysloveného památce své zesnulé ženy Martiny, rovněž dětské psychoterapeutky a zakladatelky psychoterapeutického centra pro týrané a ohrožené děti, na kterou v průběhu vyprávění často vzpomíná a odkazuje.

ABY VÁS EMOCE NESTÁHLY KE DNU

Olga Vaníčková, 9/2020
Emoce jsou naše věrné průvodkyně a plní řadu životně důležitých funkcí. Bez nich by byl náš život nejen neuvěřitelně nudný a „plochý“, ale pravděpodobně by ani netrval příliš dlouho, neboť právě emoce zajišťují přenos informací o tom, co se s námi děje, zda máme zvolit útok, nebo útěk? Je to, co se teď děje, příjemné či nepříjemné? Je to pro náš organismus dobré, škodlivé, nebo dokonce život ohrožující? Odpovědi, které nám přinášejí emoce, nám pak umožňují na situace reagovat a řešit je.

Ze dna ke hvězdám: K čemu jsou nám těžké časy?

Olga Vaníčková, 4/2020
Kniha Ze dna ke hvězdám je tu od toho, aby nám dodala sílu odrazit se ode dna a překonat těžké časy. Aby nám pomohla vidět smysl temných období našeho života. Jak se nám s tím Roman Kadlec rozhodl pomoct?

Hledáte toho pravého? Snažte se jím být sami!

Olga Vaníčková, 10/2019
Proč tolik vztahů končí krachem? Odpověď možná nemusí být až tak složitá.

Povídání pro ztrápené duše

Olga Vaníčková, 6/2019
Přemýšleli jste někdy nad tím, zda žijete smysluplným a uvědomělým životem? Je to otázka, před kterou většina z nás neunikne. Alespoň podle knihy známého jungiánského psychoanalytika a úspěšného autora Jamese Hollise.