Online archiv

Autor: Eliška Fajmonová

Přestat kouřit a nepřibrat

Eliška Fajmonová, 11/2020
Tři kilogramy – tolik průměrně přiberete, když se rozhodnete skoncovat s kouřením. To děsí hlavně ženy – kuřačky. Ale třetina lidí, kteří přestanou kouřit, nepřiberou vůbec nic. A to je dobrá zpráva! Takže jak na to?

Brát, nebo nebrat?

Eliška Fajmonová, 5/2020
Řešila to asi každá žena. Hormonální antikoncepce! Nejspolehlivější typ antikoncepce, která brání nechtěnému otěhotnění, ale i dalším nepříjemným zdravotním obtížím? Nebo naopak neblaze působí na naše zdraví a má řadu nežádoucích účinků? Jak jsou další možnosti? A víte, že na cestě je „superpilulka“, kterou si stačí vzít jednou za měsíc?

Jídlo hlavně v klidu

Eliška Fajmonová, 4/2020
Co by se mělo a nemělo jíst? Jaké je ideální stravování? Jíst maso, či nejíst maso? Ke konci minulého století byl za hlavního nepřítele ve stravování považován tuk. Každý, kdo chtěl zhubnout, ho měl vyřadit. Dnes se zase dočteme, že je to nesmysl, protože zdravý tuk v podobě různých olejů, ryb, a také třeba avokáda, které dnes obsahuje téměř každé snídaňové menu minimálně v pražských kavárnách, je potřebný. Někdo zase věří, že nejlepší je přestat konzumovat sacharidy. Co tedy jíst? Zkuste středomořskou kuchyni!

Perioda, věc veřejná...

Eliška Fajmonová, 3/2020
Jak se snaží ženy přispět k záchraně planety? Jednou z cest je omezit spotřebu hygienických potřeb…