Online archiv

Vydání: 2021_05

Denní snění snižuje stres

-red-, 2021_05

Řidiči s ADHD

-red-, 2021_05

Pobyt v přírodě zlepšuje zdraví fyzické i psychické

PhDr. Helena Chvátalová, 2021_05
Odborníci dlouhodobě upozorňují, že čeští školáci, a dokonce už i předškoláci, se málo hýbou a tloustnou. K tomu bohužel přispívá i současná „doba covidová“. Již před samotnou pandemií se potýkalo s nadváhou či obezitou každé páté české dítě.

Snažíme se, aby se všechny děti cítily ve třídě bezpečně

2021_05
V poslední době mají mé návštěvy mateřských škol virtuální podobu. S ředitelkami a učitelkami se scházím přes různé komunikační nástroje, a i když jsem z toho zpočátku byla trochu rozpačitá, ukazuje se to jako šikovné řešení. Nejinak probíhalo mé setkání s Mgr. Kateřinou Konvalinovou z MŠ Škola hrou, která se nachází v Praze 15.

Smysly a paměť u předškoláků

-red-, 2021_05
Nezralost vnímání není daná nezralostí oka či ucha, ale nezralostí mozku, který se v předškolním věku stále ještě bouřlivě vyvíjí a ne vždy stihnou dozrát všechny potřebné funkce k tomu, aby se dítě plynule a bez větších obtíží mohlo naučit číst, psát a počítat.

Jak změnil covid život v naší MŠ v Jesničánkách

-red-, 2021_05
„Covidové období“ trvá pro všechny již velmi dlouho. Nejdříve jsme si zvykali, že s námi žije nový virus, a vzápětí jsme museli řešit různá opatření, omezení, pokyny, zákazy atd. To vše se odrazilo nejen v našich rodinách a domovech, ale i v zaměstnání.

Emoce jsou naším vnitřním kompasem

Mgr. Marie Těthalová, 2021_05
Jak se cítíme? Co je nám příjemné či nepříjemné? Jak druhým dáváme najevo, co se v nás děje? Emocemi. Co ale emoce vlastně jsou a k čemu nám slouží? Nejen o tom jsem mluvila s psycholožkou a terapeutkou Janou Růžičkovou.

Svoboda pohybu a možnost výběru je nejdůležitější

Mgr. Marie Těthalová, 2021_05
Psát do odpovědí Daniely Kuruc poznámky o tom, kdy se usmívá nebo směje, bych mohla po celý rozhovor. Energická a optimistická učitelka mateřské školy začala svou pedagogickou praxi opravdu neobvykle. Jak se jí učilo v Almaty a Jakartě? Co si odtamtud odnesla za zkušenosti?

Oživme školku

-red-, 2021_05

Dneska to hraje špatně…

Mgr. Marie Těthalová, 2021_05

Dárek za předplatné květen 2021

-red-, 2021_05