Online archiv

Vydání: 7-8/2015

Císař a leklá ryba

Sylva Lauerová, 7-8/2015
SLOVO ZÁVĚREM SYLVY LAUEROVÉ

Nepodceňujte důchodce!

Marie Těthalová, 7-8/2015
Rozhovor se švédskou spisovatelkou

Dejte vzdělávání zelenou

7-8/2015
Práce v jakékoliv oboru vyžaduje neustálé zvyšování kvalifikace a rozvoj schopností. Odborné kurzy a workshopy představují jednu z cest, jak získat nejen potřebné vědomosti, ale i příležitost, jak potkat zajímavé lidi a navázat nové kontakty. O kvalitě kurzu přitom rozhoduje hned několik faktorů - osobnost lektora, náplň i jeho forma. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů.

Ztraceni v systému?

Daniela Kramulová, 7-8/2015
Jak ochránit společnost před agresivními pacienty?

Extáze Může léčit?

Rita Kočárová, 7-8/2015
Na jedné straně ilegální, obávaná droga, užívaná mladými na parties. Na straně druhé silná psychoaktivní substance, která je v současnosti předmětem výzkumu jako účinný terapeutický nástroj s mnohými přísliby pro úspěšnou léčbu například posttraumatické stresové poruchy (PTSD). Řeč je o látce proslulé pod názvem extáze.

Po - sto - metrech - zahněte - doprava!

7-8/2015
Jednoho sobotního večera nasměroval nejmenovaný obyvatel Hamburku svůj vůz po molu přímo do Labe. Řidič nebyl opilý ani vyčerpaný. Když mu navigace nahlásila, že má jet rovně, neodbočil doleva na hlavní, ale namířil své vozidlo přímo do proudu. On i spolucestující se naštěstí dokázali z auta vyprostit, než kleslo ke dnu.

Sex? Děkuji, nemám zájem.

Jana Abelson Tržilová, 7-8/2015
Je asexualita novou orientací?

Duševní pohoda bez prášků

Michaela Peterková, 7-8/2015
Vyloupnout si z platíčka pilulku a pasivně čekat, až bílý či růžový „kamarád“ zabere? Naštěstí existují i daleko přirozenější možnosti, jak si navodit duševní rovnováhu a lepší výkonnost.

Květy na talíři, květy ve vlasech...

Daniela Kramulová, 7-8/2015
Nastupuje nová květinová generace?

Proměny Facebooku

Radka Gottwaldová, 7-8/2015
Ještě před deseti roky se u nás příliš nevědělo o Facebooku, Twitteru nebo Youtube. V dnešní době používá Facebook v České republice až 58 % lidí s připojením k internetu.

Síla prvního dojmu

Eva Kubová, 7-8/2015
Zasahuje do našich životů víc, než jsme ochotni vůbec si připustit. Někdy to může být začátek lásky na celý život, jindy nevysvětlitelná averze, někdy díky němu získáme dobrou práci nebo přátele na celý život. Občas ale kvůli prvnímu dojmu báječné šance míjíme a ani o tom nevíme.

MAZLÍČCI: umíme číst jejich emoce?

Daniela Kramulová, 7-8/2015
Majitelům psů se vytrvale vyčítá, že si chování svých chlupatých přátel vysvětlují lidskými motivy, přeceňují emoce a mentální schopnosti svých mazlíčků a přikládají jim hlubší význam. Jak to tedy se zvířecími schopnosti a pocity je?