Děti píšou zvířecí zprávičky

Pokud dítě vyrůstá se zvířetem, má štěstí. Pravděpodobně z něho bude v dospělosti sebevědomý a empatický člověk, navíc obdařený dobrou imunitou. On-line magazín Zvířecí zprávy se proto snaží v dětech podporovat kladný vztah ke zvířatům. A nyní navíc vyhlašuje literární soutěž Děti píšou zvířecí zprávičky.

Školáci bez věkového omezení mohou posílat příběhy, v nichž vystupují zvířátka. Mohou to být zážitky s vlastními domácími mazlíčky i historky ze zoo či lesa. Magazín všechny příběhy zveřejní a jednou za měsíc nejlepší z nich odmění. Vítěze vybere porota složená ze zkušených literátů a novinářů. V porotě usedne spisovatel Josef Duben, šéfeditor Lidových novin Martin Egyed či dlouholetá novinářka MF Dnes a Hospodářských novin Lenka Petrášová.

Vítěz se může těšit na knižní novinku od biologa Evžena Korce s názvem Chov psů, příručka zodpovědného chovatele. První kolo soutěže, která potrvá celkem pět měsíců, začíná 1. října a končí 31. října. Příspěvky mohou děti posílat na e-mail: redakce@zvirecizpravy.cz. Každý příspěvek by měl být podepsaný, potěší i fotka nebo obrázek popsaného zvířátka.

Jan Nejedlý