Dětská symfonie Dana Browna

Americký spisovatel Dan Brown, autor Šifry mistra Leonarda a dalších trháků, si odskočil od dobrodružství profesora Langdona a vydává svou první dětskou knížku. Svazek s názvem Divoká symfonie, který u nás vyjde v polovině října, představuje čtenářský zážitek pro děti i rodiče.

Bohatě ilustrovaná kniha je složena z hravých básniček, v nichž maestro Myšák s věrnou taktovkou seznamuje čtenáře se svými zvířecími kamarády od gepardů a klokanů až po slony a velryby. Každá báseň formuluje i jisté ponaučení do života, které se může stát podnětem k rozhovorům na téma soucitu, sebedůvěry, prožívání přítomnosti, života beze spěchu nebo toho, jak důležité je přátelství.

Děti a dospělí si publikaci mohou vychutnat jak formou tradičního čtení, tak i s doprovodem autorových orchestrálních skladeb věnovaných jednotlivých zvířátkům. Umožňuje to interaktivní aplikace pro chytré telefony: stačí namířit fotoaparát mobilního zařízení na dotyčnou stránku a pomocí rozšířené reality si můžete příslušnou skladbu hned poslechnout.

Jan Nejedlý