Seknout s učením!

Kdy jste chtěli jakožto učitelé skončit s učením a proč jste to nakonec neudělali? Skončit jsem chtěl v první polovině 90. let, kdy všichni mí kamarádi začali podnikat a společnost se na učitele koukala alespoň z mého pohledu hodně skrz prsty. Styděl jsem se přiznat, co dělám. Neudělal jsem to proto, že mě u jednoho konkurzu nevzali a u dvou dalších mi nabídli podmínky, které se nelíbily mně. Možná jsem ale podvědomě skončit nechtěl, protože mě ta práce vždycky strašně bavila a baví dosud. Michal Černý, ZŠ Praha-Klánovice


Skončit jsem chtěl v první polovině 90. let, kdy všichni mí kamarádi začali podnikat a společnost se na učitele koukala alespoň z mého pohledu hodně skrz prsty. Styděl jsem se přiznat, co dělám. Neudělal jsem to proto, že mě u jednoho konkurzu nevzali a u dvou dalších mi nabídli podmínky, které se nelíbily mně. Možná jsem ale podvědomě skončit nechtěl, protože mě ta práce vždycky strašně bavila a baví dosud. 


Michal Černý, ZŠ Praha-Klánovice 


 


Letmo jsem o tom uvažovala, když se tvořily ŠVP. Neudělala jsem to proto, že když jsem se o tom zmínila před svojí třídou, propadli naprostému zděšení, což mě utvrdilo v tom, že jsem žena na svém místě a občas musím zatnout zuby a vydržet úřednické nesmysly.
Veronika Válková, Gymnázium Na Pražačce, Praha


Placená zóna

Jan Nejedlý