8 rad pro šťatsné rodičovství

Silné vzpomínky na dětství, které nás často formují na celý život, se nezřídka vážou ke zdánlivě docela obyčejným událostem. Někdo nám ale tehdy věnoval svůj čas, a my jsme na to nikdy nezapomněli. Nabízíme osm rad, jak takové nezapomenutelné zážitky dětem zprostředkovat.


Být ve dvou


Děti by měly své rodiče nejraději jenom pro sebe. Maximální pozornost. Moje. Mít. Dělit se je naprosto hloupé! Když k vám vlezou do postele, tak nejradši doprostřed, maminka vlevo, tatínek vpravo. Všechno moje. A jenom moje. Tatínek a maminka si nesmějí ani povídat. Rajské poměry. Vyhnání z ráje na sebe bohužel nedá dlouho čekat. Brzy si začnou drzí rodiče nárokovat pozornost pro sebe, práci, přátele, koníčky a dítě strčí do jeslí, do školky, do školy. Nejpozději, když je na cestě další dítě nebo když se rodiče rozejdou a dítě je najednou součástí patchworkové rodiny, nastává konec stavu, kdy dítě požívá veškeré pozornosti samo. A sice definitivně. Proto odjeďte pryč. Jen vy a vaše dítě. Žádné špinavé prádlo, žádná práce, žádné povinnosti. Rajské poměry.


 


Krást třešně


Ukradené třešně chutnají nejlíp, to ví každý. Abychom je získali, museli jsme podstoupit nebezpečí, investovat plno energie a práce. Nehledě na to, krást třešně je obrovská zábava. Skeptici mezi vámi možná namítnou, že krást třešně s vašimi dětmi by vlastně měli jejich sourozenci nebo dobří kamarádi. Ano. Právě proto byste se měli považovat za šťastlivce, když se naskytne příležitost, abyste to podnikli vy. Kdo by se koneckonců nechtěl aspoň tu a tam na pět minut opravdu skamarádit se svými potomky. Takže, do toho! Vteřinku! Přísně vzato, je to krádež! To je všechno pravda, jenomže, přísně vzato, zrovna dnes nemáme chuť brát to všechno moc přísně. Kromě toho strom v zahradě strýčka Josefa je tak obsypán třešněmi, že už z toho dokonce i ptáky bolí břicho. A kromě toho se ty báječné, šťavnaté třešně na sluníčku tak svůdně lesknou… 


Placená zóna