U nás v kabinetu

Máte recept na to, jak vycházet s kolegy v kabinetě? Máte nějaké kabinetní rituály nebo speciální vybavení této místnosti (bar, gauč…)? Neponouká kabinet tak trochu ke „kabinetní politice“?

Recept je jednoduchý – chovat se korektně a komunikovat. Kabinetní politiku alespoň v našem kabinetě nepěstujeme, protože je k ničemu. Budu-li si s kolegy v kabinetě notovat, že mi něco vadí, ale neudělám nic pro to, aby se to změnilo, sice si ulevím, ale věc nevyřeším. Pokud mám pocit, že by se mělo něco změnit, jdu to probrat s vedením. A buď se shodneme, nebo neshodneme.

Veronika Válková, Gymnázium Na Pražačce, Praha 


Kabinetní rituály? Jednou za půl roku společnými silami ve třech posuneme ručičku hodin vpřed či vzad – jedna drží židli, druhá sundává a nandává hodiny a třetí je přeřizuje. Tím chci říct, že se v kabinetu s kolegyněmi téměř nepotkáváme, protože jsme pořád v terénu.

Jitka Janečková, Gymnázium Českolipská, Praha


Máme úžasný kabinet. Škoda, že než tam člověk dojde, už aby šel zase do třídy. Skoro vždycky tam najdete někoho, s kým můžete probrat děsy poslední hodiny, dát si kávu a odložit se na chvíli na gauč. Na nástěnce převažují vtipy – zejména z učitelského prostředí. Máme tam takový pracovní nepořádek, takže pořádkumilovní kolegové tam nechodí a politikaří na chodbě.

Markéta Klempířová, ZŠ Petřiny Sever

Placená zóna

Jan Nejedlý