Online archiv

Autor: Milan Petrák

Geniální vyžírkové

Milan Petrák, PD 01/2021
Pochybným hrdinou české historie zůstane navždy Harry Jelínek, muž vybraných mravů a mistr v působení na lidi. V mládí si otevřel obchod se starožitnostmi a uměleckými díly. Nikdy si s ničím nelámal hlavu, a tak se bez váhání chytil nápadu vylepšit si příjmy prodejem falzifikátů. Zpočátku to šlo dobře, ale něco takového nelze dělat věčně. Po pár letech „podnikání“ musel Jelínek dost kličkovat a každou chvíli měnit adresu, aby unikl stovkám (!) žalob, které na něj byly podány.

Sloupek Milana Petráka: Dělníci sociálních sítí

Milan Petrák, PD 01/2021

Sloupek Milana Petráka - Když selhává lidská intuice

Milan Petrák, 12/20

Sloupek Milana Petráka - Je to přece logické...

Milan Petrák, 11/2020

Sloupek Milana Petráka - Když ožije fake news

Milan Petrák, 10/2020

SNADNÝ NÁVOD NA DEPRESI - SLOUPEK MILANA PETRÁKA

Milan Petrák, 9/2020

Bratrstvo hranaté pěsti

Milan Petrák, 7-8/2020
Radikálové všech barev, levicoví, pravicoví i náboženští, mají leccos společného. Jejich základním znakem je víra v násilné řešení. Jsou přesvědčení, že „zlo“ je nutné bezpodmínečně zničit.

Laskavá stránka černého humoru

Milan Petrák, 06_2020
Nastávající rodiče čekají na výsledek prohlídky, aby se dozvěděli, jak se nenarozené děťátko vyvíjí. „Napřed vám řeknu dobrou zprávu,“ řekne lékař. „Vaše dítě bude mít vždy vyhrazené parkovací místo.

Tajemná prokletí a moderní doba

Milan Petrák, 5/2020
„Toho, kdo hrob otevře, smrt rychle dostihne!“ Tato slova měla vyřknout Johanka z Vartenberka o hrobce svého zesnulého manžela Vojtěcha z Pernštejna.

Sloupek Milana Petráka: To přece nemůže být náš dres...

Milan Petrák, 4/2020
Čeští fotbaloví fanoušci měli v posledních letech řadu příležitostí si zanaříkat. Roztrpčení, kterému propadli loni v listopadu, bylo přesto unikátní.

Proč jsme všichni nadprůměrní

Milan Petrák, 3/2020
Obvykle spím dobře. Té noci jsem se ale převaloval v posteli a ne a ne zabrat. Ze zoufalství jsem začal dumat, čím se uplynulý dne odlišoval od jiných. Na jednu odlišnost jsem si vzpomněl. Krátce před spaním jsem si poprvé v životě uvařil konopný čaj (mám na mysli konopný čaj bez halucinogenů, který se prodává v čajových obchůdcích). Že bych pykal za tento experiment?

Jak vyrobit politika

Milan Petrák, 1/2020
Bývalý český premiér Jiří Paroubek strávil část dětství u babičky v Olomouci. Připadal si tam osaměle.