Co s odpadem? je otázka, na kterou musíme hledat odpovědi

Vyhozením odpadu do kontejneru to pro nás většinou končí. Je ale načase se začít zajímat o to, co se s ním děje dál. Kniha, primárně určená pro školáky, dává odpovědi na řadu otázek, které v souvislosti s odpadovým hospodářstvím vyvstávají.

co s odpadem populárně-naučná publikace naučná literatura pro děti a mládež odpad odpadové hospodářství sběr odpadu Koupit na e‑shopu

Odpad je nedílnou součástí našeho života. Jsme to my, lidé, kteří ho vytváříme a zase to můžeme být pouze my, kteří musíme řešit, co s ním dál. Kniha Co s odpadem? s podtitulem Encyklopedie pro školáky od německé autorky Gerdy Raidt velice srozumitelnou formou a s pomocí pěkných ilustrací dětem vysvětluje nejen, co je odpad a jak vzniká, ale především apeluje na povinnost každého člověka spolupodílet se na minimalizování jeho produkce. Autorka se zcela záměrně zaměřuje na děti a vysvětluje, proč by se měly naučit být přátelské k životnímu prostředí. Jasně sděluje poselství, že pouze osvojením si těchto strategií si děti do budoucna zajistí komfortní, ale ne konzumní životní styl, kterému naše společnost v mnoha státech světa již podlehla.

Knihu do češtiny přeložil Erik Schwarzbach.




Ukázka z knihy:


Není vám lhostejné, kolik odpadu vaše rodina produkuje, a snažíte se zavést opatření, která produkci odpadu omezují? Nakupujete do vlastních látkových sáčků? Pořídili jste dětem voskové ubrousky na svačinu? Vyrábíte vlastní čisticí a kosmetické prostředky? Pak je kniha Jde to i bez plastů přesně to pravé pro Vás!



Autorka Gerda Raidt je německá ilustrátorka a autorka populárně-naučných knih pro děti.

Knihu Co s odpadem? Encyklopedie pro školáky zakoupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru