Veselé aktivity pro celý rok nabízí kniha Kamarád si se mnou hraje, školka vážně zábavná je

Každé dítě si rádo hraje, protože hraní je zábavné. A když je u toho ještě kamarád, pak to platí dvojnásob. Společně vnímají a objevují svět, probouzejí svoji fantazii a učí se spoustě dovednostem. Přirozenou cestou tím dochází k všestrannému vývoji dítěte, což by měl být prvotní cíl předškolního vzdělávání.

kamarád si se mnou hraje školka vážně zábavná je veselé aktivity pro celý rok předškolní výchova tvořivé hry metodické příručky sociálněpsychologické hry Koupit na e‑shopu

Už samotný titul nové knihy autorky Miroslavy Baxové s názvem Kamarád si se mnou hraje, školka vážně zábavná je, dává tušit, že půjde o velmi pestrou, inspirativní publikaci pro pedagogy mateřských škol. Je rozdělena do čtyřech rozsáhlých tematických celků, v nichž učitelky najdou podněty pro všechny oblasti výchovně-vzdělávací činnosti. Mohou společně s dětmi tvořit, zpívat, tančit a cvičit, učit se básničky a dramatizovat je. Mnohé úkoly obsahují navíc zajímavé informace, které mohou pedagožky využít například v práci se zvídavějšími dětmi, případně je ocení i samy. Autorka shromáždila velké množství literárních ukázek, které slouží jako motivace pro dané aktivity. Bonusem knihy jsou návody na výrobu ponožkových loutek. Zvládnou to i děti předškolního věku a loutky mohou využít například při dramatizacích literárních celků. Kniha je doplněna řadou fotografií demonstrujících dané činnosti a také půvabnými ilustracemi Patricie Koubské, která nakreslila řadu pracovních listů, jež jsou v knize taktéž obsaženy.

Aby bylo ve školce hezky, k tomu mohou pomoci pravidla. Více ve stejnojmenné knize Evy Svobodové.

Ukázka z knihy


hrajeme si nezlobíme, o světe pak leccos víme celoroční aktivity prožitkové učení plán aktivit


Autorka Miroslava Baxová je učitelkou mateřské školy, řadu let se věnovala i loutkovému divadlu. V nakladatelství Portál již vyšly její knihy Aby nás to spolu bavilo celý rok (2018) a Hrajeme si, nezlobíme, o světě pak leccos víme (2019).



Knihu Kamarád si se mnou hraje, školka vážně zábavná je zakoupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru