Balíčky pro děti ze zavřené školky

Už krátce po březnovém uzavření MŠ jsme se zde my učitelky sešly. Cítily jsme se tak trochu „z kola ven“, přemýšlely, co dál. Kolegyně v základní škole to měly jasné, budou učit. Ale co my?  A pak přišel nápad! Pošleme dětem alespoň dopis, aby věděly, že jsme na ně nezapomněly. Z dopisu byl brzy celý balíček. Pro všechny děti (54) Zdena a Petra ušily bezvadné roušky. Paní učitelky Jitky k nim přidaly hru a brožuru „Ahoj, já jsem korona“. Autorka Lies Scaut v ní radí, jak vysvětlit dětem, proč nesmí ven ani do školky.

Protože děti byly z nečekaného dárku nadšené, paní učitelky přichystaly ještě velikonoční balíček s plyšákem a sladkostmi nebo balíček se společenskou hrou pro celou rodinu a s úkoly. Následoval zábavný balíček čarodějnický a květnový speciál s dobíječkou energie hlavně pro maminky.

Odezva dětí i rodičů byla skvělá. Přišly děkovné e-maily s mnoha vzkazy a fotkami, videa. Poštovní schránku nám plnily obálky s obrázky, splněnými úkoly a krásnými vzkazy.

Nezvyklý školní rok musí mít nezvyklý konec. Bohužel, nemohly jsme přichystat závěrečnou zahradní slavnost (loňská byla indiánská). Letošní měla být „zvířátková“. Od září jsme se jimi zabývali, založili deníky z putování za zvířaty z celého světa. Aby zápisky nezůstaly nedokončené, paní učitelky je doplnily úkoly a mapou zoologických zahrad, jako inspiraci pro prázdninová cestování. Tyto deníky spolu s vlastními portfolii budou posledním balíčkem, který děti dostanou.

Na závěr chci vyjádřit obdiv svým milým kolegyním učitelkám i paní uklízečce Renče. Podařilo se jim udržet pravidelný kontakt školky s dětmi i rodiči. Poděkování patří i jejich rodinným příslušníkům, kteří pomohli s roznášením a rozvážením balíčků.

Helena Hlinovská

ZŠ a MŠ Kladno, Velvarská 1206


-red-