Online archiv

Vydání: 06/2020

Kurzy vhodné pro pedagogy

-red-, 06/2020
V září rozjíždíme opět psychologické kurzy v Portálu, mnohé z nich ocení i pedagogové. Přijďte k nám na seminář s dr. Václavem Mertinem nebo MUDr. Kateřinou Cajthamlovou!

Děti nám chybí

-red-, 06/2020

Školní družina on-line

-red-, 06/2020

I předškoláci si mohou natočit filmeček

Mgr. Marie Těthalová, 06/2020
Do kina chodím opravdu ráda. S Terezou Czesany Dvořákovou jsem si povídala o tom, že film bych si mohla natočit i sama. Prý to zvládnou i předškoláci. Inspiraci k tomu nabízí i v knihách, na kterých se autorsky podílela.

Učitelky u nás na děti nekřičí

Mgr. Marie Těthalová, 06/2020
Říká to Mgr. Jana Prekopová, která je ředitelkou MŠ Klubíčko Nupaky. Malá školka kousek za Prahou toho nabízí opravdu hodně, ale také řeší velké výzvy, mezi jinými vysoký počet dětí s odlišným mateřským jazykem.

Mnohem více si teď vážím práce pedagogů

Mgr. Marie Těthalová, 06/2020
Když jsem dorazila za Ilonou Blažkovou k rozhovoru o tom, jaké to je, když máte deset dětí a ze dne na den se zavřou školy, uvítala mě se slovy: „Ty jsi ještě neobědvala,“ a nabídla mi polévku. Dětská psycholožka a desetinásobná maminka se mnou moc zajímavě mluvila o tom, jak si váží učitelů svých dětí a co ji současná situace naučila.

Otevřeli jsme školku!

-red-, 06/2020

Stanovme pravidla předem

PhDr. Helena Chvátalová, 06/2020
Všichni jsme určitě někdy zažili, že nás zklamalo chování druhého člověka, které nesplnilo naše představy – zkrátka předpokládali jsme něco jiného. A právě „předpokládání“ je častým zdrojem nedorozumění a různých konfliktů hlavně v rodině.

Ahoj školko!

Mgr. Marie Těthalová, 06/2020

Kočičí zahrada

-red-, 06/2020

Galerie pod širým nebem

-red-, 06/2020

Pohádky v životě předškoláka

-red-, 06/2020
Pohádky hýbou světem předškolních dětí, podněcují fantazii a inspirují k hrám. A jelikož pokrok nezastavíme, děti si čím dál více hrají na Elsu, Annu a Kristoffa z Ledového království než na Popelku a prince