Galerie pod širým nebem

Na jaře se příroda probouzí a i děti ve školce mají vždy hodně napilno. Co všechno musí stihnout? Je toho spousta, od pozorování prvních kytiček a rozvíjejících se pupenů stromů až po hledání broučků a motýlů, které zahřálo jarní sluníčko. Kromě toho musí probudit i zahradu školky, zkontrolovat po zimě všechny hračky a postavit z písku ten největší hrad. Je třeba namalovat spoustu obrázků, zazpívat jaru nejednu písničku a nazdobit školku na Velikonoce. 

Letos to bohužel tak úplně nevyšlo, kvůli pandemii školka osiřela, děti ze Sluníček a ze Včeliček ale rozhodně nezahálely. Doma s rodiči tvořily, hrály si a taky pomáhaly – v kuchyni i na zahrádce.

Fotografie toho, co jejich šikovné ručky vytvořily, rodiče poslali do školky, aby nám nebylo tolik smutno. Měli jsme velkou radost a chtěli jsme ji předat dál, a tak vznikla první Nemilanská galerie pod širým nebem. Výstavní plochu poskytl plot „školkové“ zahrady a návštěvníkem může být každý, kdo půjde kolem a chce se potěšit a podívat na svět očima dětí.

Mgr. Vladimíra Rohovská

učitelka MŠ Olomouc – Nemilany

-red-