Andílci z juty aneb tip na vánoční tvoření

Nejdříve si z pudingové modelíny uděláme hlavičky, skrz které středem vedeme slabý včelařský drátek. Ten na horním konci hlavičky zakončíme očkem na zavěšení a druhý konec drátku stočíme do spirály – povede středem tělíčka. 

Kulaté (hlavičky) z pudingové modelíny necháme na topení uschnout – hlavička ztvrdne. Je možné ji natřít oranžovou barvou a andílkovy dokreslit oči.


Potom si uděláme tělo andílka z juty. Vystřihneme kruh s klínem (velikost volíme dle vlastního uvážení a velikosti hlavičky), stočíme do kornoutku a slepíme či sešijeme nití. Přilepíme hlavičku k tělu andílka. Nakonec vyrobíme křídla - „půlměsíc“, která rovněž přilepíme andílkovi na záda. Hlavičku andílka dozdobíme zlatými vlásky a hvězdičkou.

Andílek je hotový.

Recept na pudingovou modelínu

Potřebujeme4,5 vanilkového pudingu, 375 g soli a 300 ml vody. Vše smícháme a vaříme do ztuhnutí. Pozor, houstne rychle a velmi těžce se míchá. Uchovává se zabalená v potravinové folii v ledničce. Lze ji i barvit bretonovými barvami. 

Miroslava Baxová

MŠ Studentská, Klatovy



-red-