Jaro, léto, podzim, zima, ve školce je prostě prima

V MŠ Gemerská děti zažily ve školním roce 2018/2019 spoustu akcí i projektových dnů a odnesly si mnoho krásných zážitků a radosti.

Zúčastnily se předplaveckého výcviku, různých výstav, koncertů, divadel, navštívily v Litovli DDM, ZŠ Jungmannova, ZŠ Vítězná, muzeum, knihovnu a ZUŠ. Na dopravním hřišti se učily pravidla silničního provozu, vystoupily na náměstí při rozsvícení vánočního stromečku. S výtvarnými pracemi uspěly ve výtvarných soutěžích, získaly ocenění, ale i medailové pozice.

Se svými učitelkami podpořily naše národní tradice. Nechyběl Mikuláš, anděl, čert, Ježíšek ani oslava velikonočních svátků.

Vydávaly se za různými dobrodružstvími, hledaly ukrytý poklad, hrou poznávaly krásy přírody. Samy pečovaly o ovocnou zahrádku v MŠ. Při návštěvě veterinární kliniky v Litovli se dozvěděly, že zvířátka potřebují nejen pomáhat, ale často i zvířecího lékaře. Na výletech mladší děti navštívily Záchrannou stanici zvířátek v Pateříně a ty starší si prohlédly nádhernou krápníkovou výzdobu v Mladečských jeskyních.

S nadšením se zapojily do projektových dnů: Rybářský den, karneval, Vločkový den, Ledové království, Bubushow, Den stromů, Barevný den, Čertí den, dopravní soutěž aj. a náramně si je užily. Nejvíc ale „Společenský den“, kdy kluci byli za gentlemany a děvčata za dámy.

Měly i zajímavé návštěvy v MŠ – besedu s Policií ČR, s hasiči – s dováděním v pěně, staly se odborníky na zdravou stravu, staviteli mostů z Lega, jako malí vědci prováděly pokusy s panem Chajdou, bubnovaly na Drumbeny a děti ze ZŠ Vítězná jim četly pohádky.

Ke Dni matek si všechny děti připravily besídky pro rodiče. A právě rodičům patří velké poděkování za celoroční spolupráci. Například při zapojení do domácí výroby podzimních skřítků, za pomoc při projektových dnech, za přípravu odměn pro děti, za sladké perníčky, dorty a zvláště za zorganizování závěrečné zahradní slavnosti „Pasování předškoláků na prvňáčky“.

Nelze všechno vyjmenovat, ale v novém školním roce si přejeme navázat na naše tradiční akce a uskutečnit i spoustu nových nápadů. Těšíme se na radost našich dětí.

Bronislava Jachanová

-red-