Návštěva Čajovny U Svatého Mikuláše

Také máte pocit, jak ten čas rychle letí? Nedávno začal školní rok a před několika dny byly Vánoce…, nejhezčí svátky pro děti, plné dárečků a všelijakých vůní. Za vánoční vůní jsme se vypravili do Čajovny U Sv. Mikuláše. Jakmile jsme vstoupili na první schod, věděli jsme bezpečně, že jsme na správném místě. Ovanula nás vůně skořice a sušených jablíček. To paní čajovnice dětem připravila vánoční perníčky a čaj s názvem Sněhová vločka. Ale nejen to!

Čekalo nás příjemné tvořivé posezení, které děti velmi bavilo. Nejprve jsme plnili malý kvíz, ve kterém jsme poznávali pomocí čichu, hmatu i zraku koření: hřebíček, skořici, vanilku a badyán. „ Cože, vanilka je černá, a já myslela, že žlutá! Tohle koření neznám, ale voní jako hašlerky naší babičky!“ Takto a podobně se ozývaly překvapeně děti. Dále jsme si prohlédli lístky zeleného čaje a dozvěděli se, že je až z daleké Číny a do Evropy se dostane lodí. Ohmatali jsme si sušenou kůru bio pomerančů a ochutnali křížaly.

Na závěr čekalo děti velké překvapení. Ze všech ingrediencí si samy namíchaly svůj voňavý vánoční čaj, který si odnesly s sebou domů. Do školky na oběd jsme se sice vraceli o něco později, ale bohatší o spoustu zážitků a dojmů.

Děti a učitelky z Mateřské školy V Domcích, Louny 

-red-