Online archiv

Vydání: 1/2018

Informatorium 3-8 SPECIÁL 1/2018 - Sportujeme celý rok

-red-, 1/2018

Mrazík

-red-, 1/2018

Knihožrouti – kam zmizela školní knihovna

-red-, 1/2018

Štěstí nosí kominíček, když se chytíš za knoflíček!

1/2018

Sněhulák na špejli

- red -, 1/2018

Agresivní dítě?

-red-, 1/2018

Jak se dostat do archivu starších článků?

- red -, 1/2018
Milí předplatitelé, v souvislosti se spuštěním nových webových stránek Portálu jste dostali aktivační mail k přihlášení se zdarma do on-line archivů časopisů s tisíci články ze starších vydání. MÁTE PROBLÉM VSTOUPIT DO ON-LINE ARCHIVU ČASOPISŮ? Postup pro přihlášení do on-line archivu je tento:

Putování malé sněhové vločky

1/2018

Děti jsou bytosti plné fantazie

Marie Těthalová, 1/2018
Tvrdí to Olga Zemanová, jejíž kniha O kouzelném semínku se zaměřuje právě na rozvoj fantazie malých dětí. Povídaly jsme si o knize i o tom, jak tuto schopnost u dětí podporovat.

Exotické ovoce v naší kuchyni

Marie Těthalová, 1/2018
Všichni jistě víme, že pomeranče, mandarinky, citrony, grepy a další citrusové plody obsahují pro nás tak potřebné vitaminy, a ani se nemusíme učit, jak je jíst. Doby, kdy byly na trhu jen pár týdnů před Vánoci, jsou už téměř tři desetiletí pryč, takže je můžeme koupit během celého roku. Kromě nich jsou ale v nabídce i plody, se kterými si leckdy nevíme rady.

Na osobnosti učitele záleží

Marie Těthalová, 1/2018
I když Eva Svobodová a Miluše Vítečková z Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích rozhodně nezpochybňují význam profesní přípravy a dalšího vzdělávání pedagogů, myslí si, že pro práci pedagoga je důležitá jeho osobnost.

Pokud dítě nenaplňuje ambice dospělých, cítí se nedostatečně

Marie Těthalová, 1/2018
Každý rodič nebo pedagog má své představy o tom, jak by se měly děti, které vychovává nebo vzdělává, vyvíjet, jak by se jim mělo vést. Podle psycholožky Pavly Koucké je to přirozené, pokud ale naše představy nepřekročí snesitelnou míru.