Silný vnitřní motor

Neustále máme něco na práci, v kalendáři marně hledáme volné místo. Rádi přijímáme nové výzvy, v zaměstnání jsme výkonní a doma zvládáme druhou směnu. Když dosáhneme cíle, cítíme se skvěle. Možná je to tak v pořádku. Nebo nám něco chybí?

Meyer Friedman a Ray H. Rosenman v padesátých letech 20. století popsali dva typy osobnosti. Typ A a Typ B. Jejich životní styl se diametrálně liší. A to nejvíce v oblasti výkonu, motivace, překonávání překážek a způsobu plnění povinností.


Nebude to problém

Moji blízcí by o mně řekli, že jsem „jasný áčko“. Mám-li před sebou výzvu, povinnost, překážku, okamžitě ji řadím na první místo. Před odpočinek, zábavu, spánek. Stanovený úkol má prioritu. Jsem typ, jenž si na pracovní poradě dobrovolně přibírá úkoly. Nečekanou nabídku dalšího školení si vnitřně okomentuji slovy „jasně, proč to nezkusit“. Dávám si osobní výzvy. Nenosím sportovní hodinky, protože by to pro mě byla cesta do pekel. Neustále mám něco na práci a v kalendáři marně hledám nezaplněný prostor.  

Sportuji, pracuji, školím, píšu články, konzultuji s klienty. Jsem na rodičovské dovolené, starám se o dcerku, nemocného pejska, o domácnost. Běhám, plavu, jezdím na kole a bruslích. 

Placená zóna