Online archiv

Autor: red

Blahopřejeme ke dni učitelů!

red, 3/2020
Všem učitelům přejeme hodně zdraví a optimismus k jejich svátku 28.3. Zvláště oceňujeme všechny, kdo se vrhli do vyučování na dálku, do všech tajů a záludností IT, a své byty a pracovny proměnili ve virtuální katedry. Za to všem velké díky!

Krásné Vánoce, milí čtenáři!

red, 12/2019
Klid, mír, odpočinek a spokojenost s odcházejícím rokem a naděje s přicházejícím … Vám přeje redakce Psychologie dnes.

Didaktika předškolního vzdělávání

red, 5/2018
Eva Šmelová, Michaela Prášilová a kol. Praha, Portál 2018

Ale já chci tohle, mami

red, 5/2018
Britta Hahn Praha, Portál 2018

Hulínská družina – v zdravém těle zdravý duch

red, 5/2018

Den zdraví

red, 5/2018

OBLEČTE SI MAPY

red, 12/2017

Nebezpečná vášeň

red, 7-8/2017
K létu patří opálená kůže, ale řada z nás chce už na pláže vyrazit s bronzovým odstínem. A tak navštěvujeme v průběhu roku solária, aniž bychom si uvědomovali, že nám hrozí tanorexie - chorobná závislost na opalování.

Potřebujeme romány? pro ženy

red, 7-8/2017
Dnešní ženy jsou vzdělané, samostatné, chodí do práce stejně jako muži a často se stávají i jedinou „hlavou rodiny“ s dětmi. Jejich život je na hony vzdálený od naivních hospodyněk, které dříve hltaly červenou knihovnu. Přesto i dnes narazíme v některých knihovnách nebo knihkupectvích na regály s označením „čtení pro ženy“. Čím je specifické a proč je čtenářky vyhledávají, jsme se zeptali dvou známých spisovatelek, Ireny Obermannové a Báry Nesvadbové.

AD: PSYCHOANALYTICI V AMERICE - K ROZHOVORU S OLGOU MARLINOVOU

red, 5/2017

ROZTROUŠENÁ skleróza OHROŽUJE NÁS STÁLE VÍC

red, 5/2017
Když byl místopředseda vlády Pavel Bělobrádek v posledním ročníku vysoké školy, začal se cítit divně. Svrběly ho dlaně, začal ztrácet rovnováhu, zhoršila se mu celková fyzická kondice a objevily se urologické problémy. Lékaři napoprvé nic neobjevili. Až na základě magnetické rezonance a rozboru mozkomíšního moku zjistili diagnózu - roztroušená skleróza.

ZLATÝ ÁMOS 2017

red, 4/2017