Příběh jednoho vtipu

Příběhy našeho fejetonisty Ervína Bedrníčka, které najdete v Rodině a škole o dvě stránky dále, pravidelně ilustruje kreslíř, který si říká Vhrsti. V minulém čísle doprovázel jeho vtip povídání o kantorce (samozřejmě fiktivní), která chtěla být už od mládí herečkou či moderátorkou, jenže zlý osud ji zavál za katedru, a tak si plní své šoumenské sny až nyní v čase on-line výuky.

Výtvarník dodal kresbu rodičů, kteří potomkovi vytáhli počítač ze zásuvky, přičemž synek se brání slovy: „Já vím, že jste mi sledování pošahaných youtuberů zakázali, ale tenhle magor byla naše češtinářka.“ Poněkud drsné, leč vtipné, řekli jsme si v redakci. A čekali na reakce. Ty na sebe nenechaly dlouho čekat.

Vtip se totiž začal na internetu šířit raketovou rychlostí. Jak říká sám kreslíř: „Nejdřív se bavili rodiče, že přesně takhle to je, ovšem potom se překvapivě přidali i učitelé. Dokonce jsem dostal žádost o to, aby si to mohli tisknout na trička.“ A to je mimořádně dobrá zpráva! Učitelé ani v těchto dnech neztratili smysl pro humor a sebereflexi. Covid necovid.

Jan Nejedlý