Nevyklánějte se z oken

Přestože si předsevzala, že se navždy zdrží moralizujících poznámek na adresu doby z pozic osoby postižené pokročilým věkem, Sabrina Karasová porušila své osobní principy. A přichází s následujícím apelem.

Milé děti, říká se, že dnes máte všechno složitější, než jsme mívali my, vaši rodiče a prarodiče. Vaši pozornost vyžadují miliony podnětů každý den. Tisíce blogerů usilují o vaši přízeň. Učitelé útočí s požadavky. Matky zmatkují. Otcové octují. Každý spravuje několik účtů, které si často protiřečí. Instagram si o tom myslí své a TikTok to vidí zase jinak. Navíc se všechno rychle mění. V tom aby se prase vyznalo. Kolikrát nevíte, co si s tím vším počít. Jen tušíte, že nesmíte nikoho hejtovat, jinak vás všichni zhejtují.


Kudy jít?

My jsme měli život skutečně jednodušší. Obklopovaly nás totiž na každém kroku roky neměnné nápisy, které nám říkaly, co máme dělat. Když jste, milé děti, nevěděly, kudy kam, byl tu nápis, který vás okamžitě vyvedl z temnot. Třeba „Nevyklánějte se z oken“. Ten příkaz pochází z dob, kdy se ve vlaku mohla otvírat okna. Ano. Takové věci se děly. 

Placená zóna

Sabrina Karasová