SPORTOVNÍ HVĚZDY ROZHÝBOU DĚTI NA FESTIVALU SPORŤÁČEK!

Jak vybrat dítěti sport, který ho bude bavit a vydrží u něj dlouhodobě?

Jde o otázku, kterou stále častěji řeší rodiče i kluby. Odpověď na ni dává už od roku 2011 Sporťáček, sportovní náborový festival a unikátní český koncept, který přivedl k pohybu víc než 10 tisíc dětí. Akce, jež v návštěvnících probouzí pozitivní vztah ke zdravému životnímu stylu, má na programu v září hned čtyři zastávky, které obohatí i účast olympijských vítězů. Se Sporťáčkem můžete být každou sobotu. Nejprve 3.9 na Městském stadionu v Brně, následně 10.9. ve Sportovním areálu Hamr Braník v Praze, poté 17.9. v brněnském komplexu Hněvkovského a vše uzavře 24.9. areál TJ Lokomotiva v Plzni.

Akce začíná vždy v 10 a končí v 18 hodin. Vy i vaše ratolesti můžete v jeden den na jednom místě poznat a vyzkoušet desítky nejrůznějších disciplín. Nejmenší i náctiletí mají unikátní možnost poznat, co je baví, při jaké aktivitě se cítí nejlépe a zapsat se v případě zájmu do některého z více než stovky přítomných klubů. Rodiče zase dostanou zasvěcené informace od trenérů, psychologů a odborníků na zdravý životní styl.

Vše navíc umocňuje možnost osobního setkání se sportovními hvězdami.

Letos potvrdili účast olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek (Plzeň), olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa v hokeji David Moravec (Ostrava), bronzový medailista z Ria ve vodním slalomu Jiří Prskavec (Praha), atletická legenda a světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný (Brno) či vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Soukalová (Plzeň). Vedle nich dorazí i desítky dalších předních reprezentantů v kolektivních i individuálních disciplínách.

Vstup i všechny aktivity v rámci Sporťáčku jsou zcela zdarma. Připraveny jsou navíc dovednostní soutěže a exhibiční vystoupení, včetně autogramiád a možností společné fotografie s přítomnými osobnostmi. Více informací najdete na www.sportacek.cz.