Lesní družiny

Jak uspořádat kampaň pro veřejnost, zorganizovat dobročinnou sbírku oblečení nebo průzkum mezi občany – takové dovednosti se studenti učí díky projektovému vyučování, které dnes využívá už řada učitelů k výuce průřezových témat. Pokud ale hledáte celoroční projektovou aktivitu, která může prostupovat většinou předmětů a zároveň přispět k tomu, že se globální témata stanou nejen součástí výuky, ale i života vaší školy, zapojte se do projektu Světová škola. Světové školy jsou místem, kde se studenti pod vedením učitelů aktivně zabývají světovým děním, snaží se hledat a řešit lokální problémy s širším přesahem a globální souvislosti tu tvoří přirozenou součást kultury školy i výuky. Mateřské, základní i střední školy mohou během ročního projektu usilovat o získání prestižního titulu Světová škola. Do dalšího ročníku se můžete hlásit do 30. září přes web www.svetovaskola.cz


Představte si, jaké by to bylo, udělat jen malou změnu a získat novou inspiraci pro hry i tvoření. Znovu ve své práci zažívat radost z objevování společně s dětmi, vyzkoušet nové materiály a pomůcky zdarma, cítit při práci větší pohodu a odpočinek nebo získat s dětmi hlubší vztah a vzájemný respekt.


Zdá se to možná bláznivé, ale výzkumy z celého světa jasně prokázaly, že je možné díky drobné změně návyků dosáhnout velkých výsledků. Chcete to zkusit? Stačí málo. Pro nás jsou řešením lesní družiny. Družiny, které pravidelně dle svých možností vyrážejí do nejbližšího okolí školy, nejen na procházku, ale na skutečnou objevitelskou či tvořivou výpravu. Připravte se, že bude třeba udělat tři kroky.


Placená zóna