Muzeum v novém hávu

Dne 28. října 2018, přesně v den 100. výročí vyhlášení samostatného státu Čechů a Slováků, otevře po náročné generální rekonstrukci Národní muzeum opět své dveře návštěvníkům včetně škol a rodin s dětmi.


podpisem byla ukončena existence meziválečného Československa.


A jaké doprovodné programy pro děti a jejich vychovatele se chystají? Kristina Kvapilová z oddělení vnějších vztahů Národního muzea říká: „Symbolicky 17. listopadu proběhne v nové budově muzea akce, jejímž tématem se stanou státní svátky a jejich proměna v různých etapách dějin Československa. Jednotlivé významné dny budou prezentovány zajímavou a srozumitelnou formou, aby jejich významu porozuměli i ti nejmenší návštěvníci. Zároveň připravíme i zajímavá fakta z historie a kvíz pro ty dospělé, kteří se budou chtít dozvědět více.“


Rodiče se se svými ratolestmi mohou těšit i přímo na výstavu, kde pro ně budou připraveny zajímavé pracovní materiály napojené na interaktivní prvky expozice, takže si budou moci například postavit stan, poskládat z velkých kostek různé druhy architektury, poznat významné československé firmy po čichu a mnoho dalších aktivit.


Placená zóna

Jiří Lacman