Na návštěvě u svatého Augustina

Jestli je právě tento školní rok pro vás a vaše děti rozhodující, kam se zapíšou ke své povinné školní docházce, zkuste popřemýšlet o možnostech, zda to bude škola státní, soukromá nebo církevní.


Klidná vilová čtvrť v pražské Krči vybízí k tichým nedělním procházkám a kochání se úpravnými zahradami. Hledat v příkrém kopci školu vás možná ani nenapadne. A právě tady se nachází takřka ideální prostor pro vzdělávání. Velkorysý pozemek skrývá budovy mateřské a základní školy, zahradu se skleníkem, fotbalové hřiště, ale i parkoviště, kde lze bezpečně a pohodlně zaparkovat a nechat dítě vystoupit. To je velmi příjemné zjištění v dnešní době mamataxi, kdy se městské části se školami stávají ranními pastmi na řidiče i děti školou povinné. 


 


Ve znamení trpělivosti 


Mateřská, základní škola a gymnázium svatého Augustina působí v Praze od roku 2010. Po celém světě je rozeseto na 150 škol tohoto jména, jež spojuje filozofie augustiniánů. 


     Ideou pražské školy je nabízet ucelený program vzdělávání žákům od tří do osmnácti let. V aktuálním školním roce funguje mateřská škola, první až osmý ročník základní školy (v příštím tedy i devátý), cílem je také čtyřleté gymnázium.


Placená zóna

Veronika Zavřelová