Filmotéka pro učitele

Dokumentární snímky, přednášky, filmy i filmové týdeníky – to vše nabízí učitelům projekt EduEdu, který vznikl na střední filmové škole ve Zlíně.


EduEdu je online platforma určená pouze pro učitele základních a středních škol. Po registraci mají pedagogové plný přístup k dokumentárním filmům od stanic ARTE, BBC a ZDF, k přednáškám od předních vědeckých institucí MIT (Massachusetts Institute of Technology), NASA, The Royal Institution a dalších. K dispozici jsou i filmy z Národního filmového archivu či československé filmové týdeníky. Nabídka pořadů, čítající stovky položek, se průběžně doplňuje, zahraniční snímky jsou opatřeny titulky. 


 


Do hlubin študákovy duše


Účelem filmotéky je vzdělávat i pobavit. Licence dovoluje použití při vyučování. Některé přednášky jsou časově nenáročné, proto je lze přehrát ve vyučovací hodině v celé délce. Valná většina dokumentů a přednášek je ovšem delší, učitel ale může žákům ukázat například jen úryvek nebo i celý dokument v rámci suplující hodiny. Ve volném čase mohou pedagogové sledovat filmy a pořady na počítači, v mobilu, tabletu či televizi s připojením na internet.


Z dokumentárních filmů jmenujme například snímky Nacisté ve službách CIA, Diana – 7 dní, Hubble25, Rozhovor s astronautem Mike Massiminem, Sledujeme tě: Občané pod dohledem, Revoluce ve školství 1918-1939, Země ledu nebo Evoluce zla: Hitler. Z hraných snímků lze ve filmotéce nalézt pestrý výběr: Obchod na korze, Cesta do hlubin študákovy duše, Černý Petr, Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Ikarie XB 1, Krakonoš a lyžníci, Postřižiny, Kulový blesk aj.


Placená zóna