Zelený medvěd chrání děti na síti

Počítače, chytré telefony a internet se staly pro děti takovou samozřejmostí, že už si bez nich nedovedou svůj volný čas představit. Podle průzkumu společnosti Kaspersky Lab, zabývající se kybernetickou bezpečností, tráví děti na síti denně v průměru tři hodiny.


Vedle zábavy ale na malé uživatele mohou na internetu číhat mnohá nebezpečí. Kolik toho o nich vědí a jak úspěšně se jim budou vyhýbat záleží především na jejich rodičích, kterým přichází na pomoc projekt Zelený medvěd. Prostřednictvím online dotazníku získají rodiče informace o tom, jestli má jejich potomek základní povědomí, jak se chovat na síti. Ke každému bodu jim navíc odborníci poskytnou tipy, jak děti upozornit na nástrahy internetu. 


Na speciální stránce www.zelenymedved.cz najdou rodiče další rady. Také si mohou stáhnout digitální verzi knížky Kasper, Sky a zelený medvěd od dánské spisovatelky Marlies Slegersové. V ní se devítiletý Kasper a jeho kamarádka Sky vydávají prozkoumat digitální svět. Na této cestě jim pomáhá zelený plyšový medvěd Midori Kuma. 

Jan Nejedlý