Celebrity pomáhají přírodě

Za projektem Pomáhám přírodě stojí fotografka Jana Pechlátová a záchranná stanice pro volně žijící živočichy, kterou provozují ochránci přírody v Jaroměři. Cílem akce je aktivně zapojit do záchrany přírody veřejnost včetně mládeže.


Dvanáct známých osobností v čele se zpěváky Davidem Krausem a Martou Jandovou proto bude přinášet po celý rok nejtíživější environmentální témata a nabízet konkrétní řešení nebo cestu, jak přírodě pomáhat. „Nevnímat lesy jen jako zásobárnu dřeva a hub, ale rozumět tomu, co se právě s přírodou děje, a chápat, že se všechny změny dotknou i nás,“ vysvětluje smysl projektu Jana Pechlátová, která nafotila s celebritami pohádkové fotografie, z nichž vznikne kalendář. 


Jak říkají organizátoři: „Jen za loňský rok přišla Česká republika o padesát tisíc hektarů lesa. Ničivá vlna v letošním roce udeří ještě tvrději. Lýkožrout a sucho jen dokonávají dílo zkázy, které začalo nevhodným hospodařením, nedostatečnou legislativou a spoustou špatných rozhodnutí.“ Seznámit děti s projektem lze na www.pomaham-prirode.cz.

Jan Nejedlý