Online archiv

Vydání: 2023_04_duben

Děti na návštěvě v zaměstnání

-red-, 2023_04_duben

Týden zdraví v hulínské ŠD

-red-, 2023_04_duben

Vzdělávací přístup Reggio Emilia

-red-, 2023_04_duben
Nejspíš každý předškolní pedagog nebo rodič, který se zajímá o výběr mateřské školy pro své dítě, už slyšel o různých druzích alternativního vzdělávání. V nabídce jsou často montessori školy, waldorfské nebo třeba ty zaměřené na daltonský způsob vzdělávání.

Beránci z pudinkové modelíny

-red-, 2023_04_duben

Co je index pití a pitný kalendář

PhDr. Helena Chvátalová, 2023_04_duben
O pitném režimu se často hovoří, i v Informatoriu 3-8 o tomto tématu občas píšeme. Víme ale, co je to index pití? Ten totiž říká, jestli stačí pít normálně, tedy podle běžných pravidel, nebo raději více – v posledních 5 letech ukazoval 6 měsíců v roce na vyšší potřebu a 4 měsíce dokonce na výrazně vyšší potřebu příjmu tekutin.

Pravidla komunikace a spolupráce s rodiči

-red-, 2023_04_duben
Práce učitele s sebou automaticky přináší i povinnost komunikovat s rodiči žáků. Aby byla komunikace co nejvíce bezproblémová a přínosná pro všechny strany, doporučujeme se na tyto situace dopředu připravit, umět si stanovit zdravé hranice a dokázat správně komunikovat.

Duben – ještě tam budem…

PhDr. Helena Chvátalová, 2023_04_duben
Asi nejznámější přísloví týkající se čtvrtého měsíce v roce naznačuje, že ještě „budem za kamny“. Ano, může to tak být, ale v posledních letech už bývá duben celkem teplý měsíc. Ptáci začínají brzy ráno zpívat, rodí a batolí se mláďata a většinou v dubnu přicházejí Velikonoce.

Samota může být přítěží

Mgr. Marie Těthalová, 2023_04_duben
I když mnozí z nás jsou někdy rádi sami, dlouhodobé osamění, kdy se setkáváme pouze s lidmi na pracovišti a při různých nutných pochůzkách, jako jsou nákupy nebo návštěva lékaře, nám nemusí dělat moc dobře. A to i když žijeme v partnerství a máme rodinu.

Nechci mít doma lídra v plenkách!

Mgr. Marie Těthalová, 2023_04_duben
Tak si odpověděla Eva Kubátová, která prožila několik let v Mexiku, na vzdělávací nabídku jedné mateřské školy. Jejich tehdy ještě batolecí Aničku nechtěla vystavit celodennímu drilu a s mužem vybrali jiné zařízení. Jak se žije s malým dítětem v Mexico City? Dozvíte se v rozhovoru.

Pojď za mnou…

Mgr. Marie Těthalová, 2023_04_duben

Sněm společnosti pro předškolní výchovu, z.s.

2023_04_duben