Nový vztah – lepší sex?

Zaručeně pravdivé historky známých, filmy a články v časopisech. Tam všude se dozvíme, že nový vztah je zárukou vášnivé erotiky a bouřlivého sexu. Nikdo samozřejmě netvrdí, že toto „hurá“ období bude trvat věčně, nicméně se má automaticky zato, že bude provázet alespoň počáteční fázi zamilovanosti. Jenže realita může být úplně jiná.

O rozčarování z první společné noci se většinou nikde nemluví a nepíše, protože se rozhodně nejedná o zážitek, kterým by se člověk chtěl pochlubit. Mnohdy totiž zanechává šrámy jak na duši, tak na vlastní sebedůvěře. Jisté však je, že tato zklamání zažívají jak ženy, tak muži. A důvodů je celá řada, což potvrzují i naše tři příběhy ze života.


Jana, 46 let


S manželem se odcizili v názorech, plánech a v neposlední řadě také v intimním životě. Nakonec se po patnáctiletém manželství rozvedli. Po čase se objevil na obzoru muž, který se jevil jako vhodný kandidát na partnera. Byl sdílný, zodpovědný, věnoval se podobným zájmům jako Jana. Navíc oba měli již odrostlé děti, takže byli pány svého času. V podstatě ideální souhra okolností. Brzy se však ukázalo, že je zde jedno ALE. „První společná noc mi přinesla velké zklamání. Čekala jsem dlouhé a vášnivé milování, zatím však vše skončilo poměrně rychle. Pro mě v podstatě dříve, než to pořádně začalo, protože potřebuji delší předehru. Když se přítel vrátil ze sprchy, spokojeně se ke mně přitisknul a během minuty ještě spokojeněji usnul. Nejenže se nezajímal, jestli se to líbilo i mně, jeho totiž ani nenapadlo, že by se mi to mohlo nelíbit. 

Placená zóna

Jarmila Rýdlová