Editorial 12/2018

Co se dozvíte ve vánočním čísle?

Milé čtenářky, milí čtenáři,

máme tu prosinec a s ním – jak jinak – Vánoce. A s Vánoci obvyklý problém – co dát komu pod stromeček. Na jedné straně nás může těšit, že se obvykle máme tak dobře, že kolikrát ani nevíme, co komu věnovat (protože zas tak dobře, abychom svým milým dali auto nebo byt, se nemáme). Jenže něco tam zkrátka být musí. A my vám poradíme co – předplatné Psychologie dnes. Obchodníky, kteří nám vnucují něco, co nechceme, nemá nikdo rád. Ale já doufám, že vy Psychologii dnes čtete rádi a proto jste také ochotni do ní investovat každý měsíc 53 korun. To jsou dvě piva v hodně levném podniku nebo jedno kafe ve slušné kavárně. A i když cesta do trafiky může mít své kouzlo, dáváme vám ke zvážení, zda nechcete najít Psychologii dnes každý měsíc ve své poštovní schránce.

Předplatné nám nejen umožní mnohem lépe plánovat, ale především zajistí, že budeme stále vycházet. To totiž není vůbec samozřejmé. Nic není jisté a nic není navždy. Lidé obecně čtou méně a méně. A ti, co čtou, se masivně přesouvají na internet. Náklady tištěných médií všude na světě klesají. Přestaly vycházet i takové tituly, jako byl Newsweek nebo The Independent. Stačilo pár let (vzpomeňte si, chytré mobily tu nejsou tak dlouho…), abychom si zvykli, že jakýkoliv obsah je na netu a zdarma. Jenže jaký obsah... 

Potíž s internetem je, že na něm najdete skvělé věci i úplný brak. Ne vždy to poznáte a často ztratíte s brakem dost času.V Psychologii dnes máte jistotu, že články píší prověření autoři, nad každým textem se navíc v redakci poradíme, přečtou ho dva až tři lidé a projde přes editora a korektorku. Cesta každého textu od původního nápadu až k vám čtenářům je dlouhá. Mnohem delší, než by laik čekal. Ale výsledkem je, že dostanete na stůl časopis, kde si na úrovni a přitom přístupnou a přitažlivou formou počtete o tématech, která nejsou jednoduchá, ale vlastně jsou pro nás nejdůležitější – o tématech, která se týkají lidské duše. Pokud to cítíte stejně, věnujte sobě nebo svým blízkým na Vánoce předplatné Psychologie dnes. Zajistíte tak, že se spolu budeme vídat i nadále.

Matyáš Zrno