Energetická rovnováha

Naše prababičky chodily spát se slepicemi a se slepicemi vstávaly. Na jaře a v létě hodně pracovaly, na podzim a v zimě vydanou energii doplnily útlumem aktivit a dlouhým spánkem.

Dnes to máme složitější. Energetickou rovnováhu musíme tvořit. Je velmi těžké být šťastná, pokud jste dlouhodobě mentálně i fyzicky unavená.  Jak na to? Základní pravidlo energetické rovnováhy je jednoduché. Výdej energie  =  příjem energie.  Tajemstvím moudrého hospodaření s naší osobní energií je vědět, jak se naše energie v průběhu dne mění a co jí ovlivňuje. A jak se to naučit? Jednoduchým nástrojem je energetický deník. Jeho vedení stojí minimum času, ale informace z něj získané mají cenu zlata. Spočívá v tom, že si každé ráno zapíšete jednu věc, která vás předchozí den nabila energií, a jednu, která vás naopak vyčerpala. Dále zhodnotíte svou celkovou energii v daném dni na stupnici 0–10  (0 je absolutní vyčerpání, 10 maximum vaší energie). A můžete doplnit i další postřehy, co vás ten den energeticky ovlivnilo.   Buďte k sobě upřímní a deník si veďte alespoň 14 dnů.  Postupně odhalíte možná i docela překvapivé trendy.

Autorka pracovala jako auditorka ve firmách v ČR a USA, než si prošla osobní zkušeností vyhoření, které jí v třiceti sedmi letech přimělo zcela změnit svůj život. Stala se lektorkou feng-šuej a pomáhá ženám všech generací začít si více věřit, nebát se změny a vytvořit si domov a život podle svých představ. Napsala o tom knihu Návrat domů (Smart Press, 2019).



Blanka Vun Kannon

pracovala jako auditorka ve fi rmách v ČR a USA, než si prošla osobní zkušeností vyhoření, které jí v třiceti sedmi letech přimělo zcela změnit svůj život. Stala se lektorkou feng-šuej a pomáhá ženám všech generací začít si více věřit, nebát se změny a vytvořit si domov a život podle svých představ. Napsala o tom knihu Návrat domů (Smart Press, 2019).