Proč jsme všichni nadprůměrní

Obvykle spím dobře. Té noci jsem se ale převaloval v posteli a ne a ne zabrat. Ze zoufalství jsem začal dumat, čím se uplynulý dne odlišoval od jiných. Na jednu odlišnost jsem si vzpomněl. Krátce před spaním jsem si poprvé v životě uvařil konopný čaj (mám na mysli konopný čaj bez halucinogenů, který se prodává v čajových obchůdcích). Že bych pykal za tento experiment?

Obvykle spím dobře. Té noci jsem se ale převaloval v posteli a ne a ne zabrat. Ze zoufalství jsem začal dumat, čím se uplynulý dne odlišoval od jiných. Na jednu odlišnost jsem si vzpomněl. Krátce před spaním jsem si poprvé v životě uvařil konopný čaj (mám na mysli konopný čaj bez halucinogenů, který se prodává v čajových obchůdcích). Že bych pykal za tento experiment?

Vstal jsem tedy, přemístil se do obývacího pokoje a dal se do googlení. Jaké má ten zpropadený konopný čaj účinky? Našel jsem, že čaj uklidňuje a přispívá ke kvalitnímu spánku. Ulevilo se mi. Vrátil jsem se do postele, okamžitě jsem usnul a až do rána jsem spal jako mimino.

Kdovíjak by to s mým spánkem dopadlo, kdybych se náhodou na nějakém jiném webu dočetl, že konopný čaj povzbuzuje a funguje podobně jako káva. Síla sebenaplňujícího proroctví dokáže své. Zklidňující účinky konopného čaje v mém případě nefungovaly, dokud jsem o nich nevěděl.

Placená zóna

Milan Petrák