Online archiv

Autor: Kristýna Fílová

Aktivní imaginace

Kristýna Fílová, PD 06/2021

Přijít o část své identity

Kristýna Fílová, PD 02/2021
S psycholožkou Marií Bendovou, která jako jedna z mála odborníků v Čechách pracuje s neslyšícími klienty, nahlédneme do světa, ve kterém mohou být nerealizovatelné i zdánlivě běžné činnosti. Jak lidé prožívají ztrátu sluchu? Dají se vyjádřit znakovým jazykem stejné nuance jako v češtině?

Nejen nakrmit!

Kristýna Fílová, PD 02/2021

Architekt mostu přes propast

Kristýna Fílová, PD 01/2021

3x TIP

Kristýna Fílová, PD 01/2021

Hodinky, které si na noc nesundáváme

Kristýna Fílová, 11/2020
Spíše než o hodinkách bude řeč o velkých hodinách, které nosí každý z nás v sobě. Takzvané cirkadiánní hodiny jsou pravidelný biologický mechanismus seřizovaný již na úrovni samotných buněk v lidském těle. Tyto buňky jsou schopny rozpoznat, zda je právě noc či den, aby mohly regulovat a synchronizovat životní funkce, metabolismus a další tělesné systémy. Jak jejich správné „seřízení“ ovlivňuje naše zdraví a k čemu vedou jejich poruchy?

Nemusíte za druhé pracovat

Kristýna Fílová, 11/2020
První a stále jediný – to je kouč Dr. Vladimír Tuka. Řeč je o nejvyšší možné certifikaci Master Certified Coach, kterou Mezinárodní federace koučů uděluje. Představil a rozvinul u nás unikátní metodu koučinku, která je založena na kombinaci koučovacích technik a poznatků z neurověd. Co vytváří svět, ve kterém žijeme, a jakou metodou si můžeme zkvalitnit své životy již dnes?

Wilhelm Wundt - otec experimentální psychologie zemřel před sto lety

Kristýna Fílová, 10/2020

Historie hysterie

Kristýna Fílová, 10/2020

Rozervaná duše umělce

Kristýna Fílová, 10/2020
Bílá košile, frak a lakýrky. Na konci nadšený potlesk publika a krásná květina jako poděkování. Ale co je předtím a potom? Nahlédněme teď na krátkou chvíli do hlavy umělců, tam, kde se záměrně pracuje s hraničními emocemi, tam, kde je člověk občas na všechno až moc sám.