Online archiv

Autor: Kristýna Tronečková

Japonské štěstí

Kristýna Tronečková , PD 6/2024
Dávné tradice a rychlý technologický pokrok, striktní pravidla na veřejnosti a uvolněné emoce v soukromí, příkladná výkonnost a frustrující vyčerpání. Japonsko je zemí extrémů, v níž lidé přesto dokážou být spokojení.

Štěstí v Izraeli

Kristýna Tronečková , PD 5/2024
Když se řekne Bhútán, mnoho lidí si vybaví pojem hrubé domácí štěstí. Když přijde řeč na Izrael, většinu z nás napadne války a neshody s Palestinou. Někomu přijdou na mysl také židé v černých kaftanech a posvátná místa tří monoteistických náboženství, jež nenechala historie vydechnout. Kolik radosti skrývá tento komplikovaný stát? Odpověď hledá KRYSTÝNA TRONEČKOVÁ v pokračování cyklu o zkoumání štěstí ve světě.

Rub a líc bhútánského štěstí

Kristýna Tronečková , PD 3/2024
Když čtvrtý bhútánský král přišel v osmdesátých letech s myšlenkou hrubého národního štěstí jako potvrzení spokojenosti obyvatel, asi netušil, jaký to bude mít na celou zemi dopad. Jsou dnes Bhútánci opravdu spokojení? Psycholožka a výzkumnice KRISTÝNA TRONEČKOVÁ pokračuje v sérii reportáží.

Posvátné vztahy

Kristýna Tronečková , PD 2/2024
Sondou do života v Arménii začíná série reportáží o tom, jak se žije v zemích, ve kterých psycholožka a výzkumnice KRISTÝNA TRONEČKOVÁ hloubkově zkoumala štěstí tamních obyvatel a o nichž napsala několik knih.