Online archiv

Autor: Charlotte Benátská

Jak je důležitá intimita

Charlotte Benátská, 3/2020
Jaké jsou klíčové indicie pro volbu vhodného partnera, proč se nemá potlačovat zdravá míra mužské agrese a co je podstatou intimity ve vztahu?

Naslouchejte. Budete oblíbenější

Charlotte Benátská, 9/2019
Že je mezilidská komunikace základem dorozumívání a klíčem ke vztahům, už víme. Toužíme sdělovat si pocity, zážitky i informace. Sdílení informací by mělo přinést nějakou hodnotu. Jenže nezřídka se stává, že jsme jimi zahlceni. Naučme se naslouchat a naučme to i své děti. Naslouchající lidé jsou totiž mnohem oblíbenější než ti, co nezavřou pusu…

Češka na Maledivách

Charlotte Benátská, 5/2019
Reálný život v turistickém ráji – o tom vypovídá příběh Lucie Mohelníkové, která podniká v cestovním ruchu na Maledivách. Jaké je pracovat ve zcela odlišné zemi, jaké je soužití s partnerem muslimského vyznání a jak se dá žít mezi Prahou a Maledivami?

Intuice, nebo pudy?

Charlotte Benátská, 2/2019
Sexualita mezi lidmi je základní esencí života i vztahu jako takového. Kvůli uspokojení našich potřeb jsme ochotni riskovat a bojovat. Dává nám ale i prostor stát se empatičtějšími a citlivějšími. Energie proudící mezi partnery může být harmonizující, povznášející, ale i ničivá. Co dělat, když je intimní život páru narušen nebo nikdy nefungoval tak, aby byli oba spokojení?

Šťastný vztah má kvalitu přátelství

Charlotte Benátská, 11/2018
Primárním problémem mladých párů je, že chtějí pocit zamilovanosti prožívat neustále. A pokud se tak neděje, nejsou se vztahem spokojení a hledají chyby u partnera.

Jakou šanci má váš vztah

Charlotte Benátská, 9/2018
Žijete delší dobu s někým, na kom vám záleží, ale přesto přicházejí období a situace, kdy nevíte, jak dál. Zvažujete, zda má smysl ve vztahu pokračovat. Na některých věcech se zkrátka neshodnete. Přemýšlíte o tom, že možná nemáte toho nejvhodnějšího partnera a s jiným byste si rozuměli lépe. Přesto ale víte, že se v hloubi duše máte rádi. Co s tím?

Jak si užít letní lásku

Charlotte Benátská, 7-8/2018
Emoce, které v nás vyvolávají lásky na jednu noc či krátkodobé letní románky, mohou přinést příjemné a vzrušující prožitky, dodat sebevědomí a vnést do života trochu zpestření. Letní láska může ale být i taková, jaký je sám život – vzrušující i nebezpečná zároveň.

Proč se muži bojí zamilovat

Charlotte Benátská, 5/2018
Opravdový milostný vztah naplňuje základní lidskou potřebu být v hlubokém vnitřním spojení s druhým. Uspokojuje také přirozenou touhu po dobrodružství a intimitě. Život najednou dává smysl. Tak proč se lidé, zejména muži, hlubokým citům brání?

Ženy v pasti

Charlotte Benátská, 3/2018
Stále více žen na prahu čtyřicítky bilancuje a přemýšlí o tom, zda je to, čeho dosáhly, dostatečně uspokojuje, a zda jsou připraveny na zásadní změny.

A taková to byla láska…

Charlotte Benátská, 3/2018
Dlouhodobý vztah je školou života. Někdo zjistí, že si vybral špatnou školu, někdo zatouží studovat jinou a ti vytrvalejší se dostanou až na vysokou školu. Titulu a hodnocení „obstál s vyznamenáním“ však dosáhne málokdo.

Usmiřte se s rodiči

Charlotte Benátská, 1/2018
Jsme dospělí a měli bychom být rozumní. Snažíme se, ale ono to nejde. Třeba když nás čeká rozhovor s mámou nebo tátou, máme pocit, že jdeme na minové pole. Nevíme, kdy špatně šlápneme, s jistotou ale víme, že dříve nebo později dojde k výbuchu.