Bojí se školy jezdit do ciziny?

Chystá se vaše škola na zahraniční zájezd? Ovlivňují výběr destinace obavy z terorismu, brexit nebo jiné faktory? Začali jste kvůli tomu jezdit do jiných zemí? Je vůbec mezi rodiči a žáky ještě zájem o zahraniční cesty se školou?


Na zahraniční zájezdy jezdíme každoročně, většinou i do Británie. Nevím, jak přesně by měl brexit ovlivnit zrovna toto – naopak, možná se k nám Angličani budou chovat lépe, když nebudou mít obavy z polských instalatérů. Různé události ve světě samozřejmě skutečně ovlivňují zájem rodičů o určité destinace, vždy se ale jedná o vlnu, která rychle přejde. 


Michal Černý, ZŠ Praha-Klánovice


 


Naše škola má partnerské školy v Německu, Polsku a na Slovensku. Partnerství znamená pravidelné setkávání se všemi partnery – žáky i pedagogy. Letos přijedou všichni k nám, příští rok vyjedou naše děti k nim. Pravidelně jednou za dva roky žáci vyjíždí do Velké Británie, kde mají možnost se účastnit výuky v jazykové škole. Letos poprvé naši žáci vyjedou také do Francie, aby si procvičili druhý jazyk. Letos jsme poprvé zařadili do výuky také projekt EDISON, který se setkal s velmi kladným ohlasem. I přes mezinárodní situaci neměníme svou snahu o otevřenou školu, která má snahu se setkávat s různými lidmi z celého světa a doufám, že to tak bude i nadále. 


Jana Malá, ZŠ Zeleneč


Placená zóna

Jan Nejedlý