Vzhůru na Čokoládovou planetu!

Na téma lidských hodnot, které jsou v životě dětí stejně důležité jako školní dovednosti a znalosti, se zaměřil soubor pracovních listů Můj vlastní vesmír s podtitulem Sešit plný hodnot, fantazie a tvořivosti.


Každý z krátkých příběhů v sešitě zobrazuje nějakou hodnotu, jako je zdraví, rovnováha, zodpovědnost, spolupráce, odvaha či trpělivost. Jak říká autor svazku Kamil Vyoral: „Příběhy vznikly ve spolupráci s dětmi a vyústily v objednávkovou službu, kdy děti navrhovaly místa ve vesmíru, která chtějí navštívit. A tak mezi běžnými planetami létají ve vesmíru také planety Cukrová, Dračí, Akrobatická nebo Čokoládová.“ 


Ke každému příběhu jsou pak k dispozici pracovní listy, jež obsahují ručně vytvořené obrázky k domalování, cvičení zaměřená na rozvoj kreativity – a především úkoly k posílení konkrétní hodnoty. Nedílnou součástí je také plakát, který tvořivou formou shrnuje všechny hodnoty obsažené v sešitě. Děti mohou úkoly vyplňovat společně s rodiči, učiteli, sourozenci, kamarády, případně samy s podporou dospělého. Bližší informace o publikaci naleznete na webových stránkách www.sesitplnyhodnot.cz.

Jan Nejedlý