Online archiv

Vydání: 2022_05_květen

Děti potřebují pohyb

-red-, 2022_05_květen

Výstava dětských obrázků

2022_05_květen

Klubovna Školičky Kamarád aneb „Kouzlo starých časů“

-red-, 2022_05_květen
Dovolte nám představit další projekt naší mateřské školy, jehož cílem bylo podpořit nejen historii MŠ, ale i vytvořit v naší obci další místo pro komunitní setkávání.

České děti jsou nesmírně solidární

-red-, 2022_05_květen

Efektivní a partnerská komunikace školky s rodiči

-red-, 2022_05_květen
Rodina a škola – to jsou dva světy, které stojí za to propojit. Pro fungující vztah, společný svět, je třeba péče a zájem obou stran. Bez vzájemného respektu, dialogu a spolupráce se neobejde.

Co zajímá předškoláky

-red-, 2022_05_květen
Mateřské školy nesly v uplynulých dvou letech zodpovědnost za vyhledání a nastudování všech nařízení vlády, která se velmi často měnila, a za to, aby se s nimi zaměstnanci i zákonní zástupci dětí seznámili a porozuměli jim.

Staráme se o svoje zdraví

-red-, 2022_05_květen

Jak se vyhnout úpalu a úžehu

PhDr. HELENA CHVÁTALOVÁ, 2022_05_květen
V době mého dětství nad pobytem na sluníčku nikdo moc nepřemýšlel – když bylo hezky, slunečno, lítali jsme venku bez opalovacích krémů a užívali jsme si to. Dnes už však víme, že vzhledem k ozonové díře se musíme před sluncem chránit.

Společnosti pro předškolní výchovu je 30 let

-red-, 2022_05_květen
Společnost pro předškolní výchovu, z.s. (dále jen „Společnost“), vznikla v roce 1992 jako nezávislé dobrovolné občanské sdružení odborníků z oblasti teorie i praxe péče o děti předškolního věku. Její hlavní cíl vycházející z Úmluvy o právech dítěte byl a je hájit zájmy a práva dětí, zejména předškolního věku, v nejširším slova smyslu.

Jazykovou bariéru u dětí překoná hra

Mgr. Marie Těthalová, 2022_05_květen
Není žádnou novinkou, že se v našich mateřských školách nyní objevuje řada dětí, které přišly z Ukrajiny, jež se potýká se závažným válečným konfliktem. Skutečnost, že se nedaleko od nás válčí, zasáhla i české děti.

Bydlíme v sadu…

Mgr. Marie Těthalová, 2022_05_květen

Příroda se mění každou chvilku

Mgr. Marie Těthalová, 2022_05_květen
Bylo by stylové sejít se k rozhovoru o lesních školkách někde v lese nebo na louce, ale nevyšlo to. Hana Doležalová byla ve své domácí pracovně, Dana Firchová právě opatrovala koně ve stáji a já jsem nastydlá seděla doma. Povídaly jsme si po telefonu, ze kterého se tu a tam ozývali i koně a ptáci.