Dobrodružství u rybníka

Organizace: stoj volně v prostoru herny
Pomůcky: 
bubínek, hudba, lano, obrázky – žabka, pejsek, kočička
Motivace: 
Víte, děti, co je to dobrodružství? Už jste někdy něco dobrodružného zažili? Dneska se vydáme s Jasmínkou, Hopsalkou a Rafanem na dobrodružnou cestu k rybníku Brouzdáku. Ale než vyrazíme, musíme zjistit, zda máme silné a pružné tělo, abychom zvládli všechny nástrahy, které na nás cestou čekají.

Děti se rozdělí do tří skupin, každá skupina se postaví k jednomu obrázku – hraje hudba (bubínek) – děti se pohybují po herně pohybem daného zvířátka, na znamení – vypnutí hudby, úder do bubínku – se rychle vrací zpět k obrázku. Pro ztížení cvičení jsou na zemi umístěny překážky – polštář, kostka, část balančního hada… a děti je musí v pozici překonat. Na libovolném místě může učitelka držet obruč, kterou děti prolézají. Všechny tři skupiny se postupně vystřídají u obrázků.

Dobrodružství u rybníka

Organizace: zástup, volný pohyb dětí, dvojice a trojice, kruh vytvořený lanem

Žabka Hopsalka jako každá správná žabka milovala vodu. Po ránu skákala v rose, máchala se v každé louži, ale nejlepší ze všeho bylo pořádné koupání v rybníčku Brouzdáku.

(Všechny děti zaujmou pozici žabky.)

Na dnešní den se Hopsalka těšila celý týden. K Brouzdáku si vyrazí se svými kamarády – Jasmínkou a Rafanem!

(Děti zaujmou pozici pejska a kočičky – mohou všichni provádět obě pozice, nebo se rozdělí podle věku na pejsky a kočičky.)

Slíbila, že jim celý rybníček ukáže, a když jim bude přát štěstí, svezou se i na loďce! Vyrazili pěkně husím pochodem.

Placená zóna

-red-